Barion Pixel
0
 •  x 
Nincs termék a kosárban

WINDOWS 10 TELEPÍTÉS

Windows 10 letöltés és telepítő média készítése (pendrive/DVD)

Telepítési adathordozó (pendrive, DVD vagy ISO-fájl) készítése a „MediaCreationTool” eszközzel a Windows 10 más PC-n való telepítéséhez.

Windows 10 letöltése és telepítő média készítése:
>LETÖLTÉS A SZOFTVERGYÁRTÓ OLDALÁRÓL ITT<

(„Eszköz letöltése” gomb)

Az alábbi lépésekkel telepítési adathordozót (pendrive-ot vagy DVD-t) készíthet, amellyel aztán új gépre telepítheti a Windows 10-et, tiszta telepítést végezhet, illetve újratelepítheti az operációs rendszert.

Az eszköz letöltése előtt teljesítendő előfeltételek:

 • Internetkapcsolat (amely díjköteles lehet).
 • A letöltött fájlok tárolására elegendő méretű tárhely számítógépen, pendrive-on vagy külső lemezen.
 • Az adathordozó létrehozásához szükség van egy legalább 8GB-os üres USB flash-meghajtóra, vagy egy üres DVD-re (és DVD-íróra). Ajánlott üres USB-meghajtót vagy üres DVD-t használni a célra, mivel a művelet során törlődik a korábbi tartalma.
 • Ha DVD-t készít az ISO-fájlból, és egy üzenet szerint túl nagy a lemezképfájl, kétrétegű (Dual Layer, DL) típusú DVD-t kell használnia.

Telepítési adathordozó készítése a letöltött eszközzel:

 1. Válassza az Eszköz letöltése és a Futtatás lehetőséget. A futtatáshoz rendszergazdai jogosultságok szükségesek.
 2. Ha elfogadja a licencszerződést, válassza az Elfogadom lehetőséget.
 3. A Mit szeretne tenni? oldalon válassza a Telepítési adathordozót készíteni egy másik géphez lehetőséget, és kattintson a Tovább gombra.
 4. Válassza ki a megfelelő nyelvet, kiadást és processzorarchitektúrát (64 vagy 32 bit) a Windows 10-hez. A Windows-kiadások közötti választásban az alábbi táblázat nyújt segítséget.
 5. Válasszon adathordozó-típust:

  - USB flash meghajtó: E lehetőség választása esetén egy legalább 8GB kapacitású pendrive-ot kell a géphez csatlakoztatnia. A pendrive-on lévő tartalom törlődni fog!

  - ISO-file: Ebben az esetben az eszköz egy ISO-fájlt tölt le a gépre, amelyből DVD írható. A fájl letöltése után meg kell nyitnia azt a mappát, amelyikbe mentette, vagy a DVD-író megnyitása lehetőséget kell választania, és a megjelenő útmutatás szerint el kell készítenie a DVD-t. Az ISO-fájlok használatáról a lenti A Windows 10 telepítése ISO-fájlból másképpen szakaszban olvashat.

 6. A telepítési adathordozó használatát az elkészülte után megjelenő útmutatás ismerteti.
 7. A Windows 10 telepítését követően ellenőrizze, hogy minden eszközillesztő telepítve van-e. A frissítések kereséséhez kattintson a Start menüben a Beállítások gombra, majd a Frissítés és biztonság kategóriában a Windows Update lehetőségre, végül válassza a Frissítések keresése parancsot. Az eszközök gyártóinak weboldalán is célszerű ellenőrizni, hogy kínálnak-e további illesztőprogramokat.

Az elkészült telepítési adathordozó használata:

A Windows 10 telepítésének megkezdése előtt célszerű menteni minden dokumentumot és munkát, illetve biztonsági másolatot készíteni a PC-ről. Ha az adathordozó-készítővel a Windows 10 ISO-fájlját töltötte le, az alábbi lépések előtt DVD-t kell írnia belőle.

 1. Csatlakoztassa a pendrive-ot ahhoz PC-hez, amelyen telepíteni szeretné a Windows 10-t, vagy helyezze be a DVD-t ebbe a gépbe.
 2. Indítsa újra a gépet, és nyomjon meg egy billentyűt a rendszerindítás közben, hogy pendrive-ról vagy DVD-ről induljon a rendszer.
 3. A Windows telepítése oldalon válassza ki a megfelelő nyelvet és időzónát, a billentyűzet beállításait, és válassza a Tovább lehetőséget.
 4. Kattintson a Windows telepítése gombra.

A Windows 10 telepítése ISO-fájlból másképpen:

ISO-fájlját töltötte le, a letöltés elején választott mappában találja a fájlt. Ha nem a gyári DVD-íróval szeretné elkészíteni a telepítő DVD-t, lehet, hogy elegendő duplán rákattintania az ISO-fájlra a DVD-író megnyitásához. Ha ez nem működik, kattintson a fájlra a jobb gombbal, és válassza a Megnyitás a következővel lehetőséget, végül pedig a preferált DVD-író szoftvert.

Ha a Windows lemezképíróval szeretné elkészíteni a telepítő DVD-t, nyissa meg az ISO-fájlt tároló mappát. Kattintson az ISO-fájlra a jobb gombbal, és kattintson a Tulajdonságok parancsra. Kattintson a Módosítás gombra az Általános lapon, válassza a Windows Intézőt az ISO-fájlok megnyitására kijelölt alkalmazásként, és kattintson az Alkalmaz gombra. Ezt követően kattintson az ISO-fájlra a jobb gombbal, és válassza a Lemezkép írása parancsot.

Ha DVD vagy pendrive létrehozása nélkül, közvetlenül az ISO-fájlból szeretné telepíteni a Windows 10-et, akkor meghajtóként kell csatolnia az ISO-fájlt. Így Windows 10-re frissítheti a gép jelenlegi operációs rendszerét.

Az ISO-fájl csatolása:

 1. Nyissa meg az ISO-fájlt tároló mappát, kattintson a jobb gombbal a fájlra, és válassza a Tulajdonságok parancsot.
 2. Kattintson a Módosítás gombra az Általános lapon, válassza a Windows Intézőt az ISO-fájlok megnyitására kijelölt alkalmazásként, és kattintson az Alkalmaz gombra.
 3. Kattintson az ISO-fájlra a jobb gombbal, és kattintson a Csatlakoztatás parancsra.
 4. Kattintson duplán az ISO-fájlra a benne lévő fájlok megtekintéséhez. Kattintson a setup.exe programra a Windows 10 telepítőjének indításához.

Az adathordozó-készítő eszközök használatát a Microsoft érvényes használati feltételei szabályozzák.


email.png

KAPCSOLAT

Webes ügyfélszolgálat

FB Messenger

foxmobil office

5600 Békéscsaba, Kazinczy u. 4.
email.png

KAPCSOLAT

Webes ügyfélszolgálat
FB Messenger

foxmobil office
5600 Békéscsaba,
Kazinczy u. 4.

ssl.png

© 2018-2023 foxmobil | Copyright

simplepay_bankcard_logos_left_482x40.png
simplepay_bankcard_logos_left_482x40.png