Barion Pixel
0
  •  x 
Nincs termék a kosárban

GARANCIA ÉS ELÁLLÁS

Garancia, jótállás

A Webáruház által forgalmazott egyes termékekre az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállás szabályait tartalmazó 151/2003. Korm. rendelet szerinti jótállási idő áll a fogyasztó rendelkezésére a termék átvételének napjától.

Az egyes termékek jótállási ideje 6-12 hónap a termék jellegétől függően az átvételtől számítva. Nem rendeltetésszerű használatból adódó károk, sérülés, esztétikai hiba, rongálódás esetén a garancia nem érvényes. Garancia abban az esetben érvényesíthető, ha a termék hibája gyártási eredetű vagy anyaghiba, pixel hiba és nem a vásárlást követően a termék természetes elhasználódásából adódott. Használatból adódó közvetlen vagy közvetett egyéb kár, illetve problémák esetére a garancia nem terjed ki, így a Webáruház felelősséget nem vállal.

A szoftverlicencek esetében 12 hónap cseregarancia érvényes, ami abban az esetben érvényesíthető amennyiben, valamilyen oknál fogva nem érvényes a szoftverkulcs egy új telepítésű a gyártó vagy a Vállalkozás által elérhetővé tett program esetében sem. Ilyen esetben képernyő fotó elküldése szükséges a feltelepített szoftververzóval és a hibakóddal és szükség esetén új kulcsot kap vásárló. A garancia és a kapcsolódó támogatás nem érvényes a felhasználó számítógépének vagy szoftverrendszerének működésére, kompatibilitására, valamint a szakszerűség, hozzáértés hiányára. A jótállás a licencre és annak érvényességére, aktiválási akadálymentességére vonatkozik és nem magára a szoftverre, ezért a Vállalkozó nem vállal felelőséget és garanciát maga a szoftver és a felhasználó számítógépének működésésével és esetleges kompatibilitási problámáival, hozzáértés hiányával kapcsolatban. Az upgrade-lt, korábbi Windows-ról való felfrissítés esetén, vagy régi telepítés esetén technikai okokból nem garantálható az aktiválás, ami nem a szoftverkulcs hanem a már megváltozott fájl rendszer problémája lehet. A garancia nem érvényes a nem a gyártó vagy nem a Vállalkozás által elérhetővé tett, egyéb forrásból származó szoftver telepítése és használata esetén.

Amennyiben a termék cseréje jogi, vagy technikai okokból nem lehetséges vagy a Vállalkozás a döntése alapján nem így jár el, abban az esetben a Felhasználó élhet a szerződéstől való elállási jogával és a termék vételára visszatérítésre kerül. A Vállalkozó nem kötelezhető arra, hogy a szoftverterméket megszabadítsa azoktól a jogi terhektől, amelyek annak használatát megakadályozzák.

Garanciális probléma esetén a hibát, problémát elektronikus (email, webes kapcsolati modul, webes ügyfélszolgálat) úton kell bejelenteni. A garanciális ügyintézéshez számla sorszáma, vagy megrendelés azonosító szükséges. A hibás terméket magyarországi címre kell elpostázni és a csereterméket megvárni, melynek folyamata általános esetben 5-15 munkanap. Egyes esetekben, váratlan körülmények esetén lehetséges 20-25 munkanap. Szoftverlicencek esetében a garanciális folyamat 2-5 munkanapot vesz igénybe.

Pénzvisszatérítés esetén 2-5 munkanapot vesz igénybe a tranzakció. Alapesetben a pénzvisszatérítés automatikusan a vásárló által eredetileg használt fizetőeszközre történik.

Vásárlói elállás és felmondás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében az elállás rendelkezései kizárólag a fogyasztónak minősülő vásárló esetében alkalmazhatók.

A Vásárló fizikai termék vásárlása esetében indoklás nélkül élhet a 15 napos vásárlói elállás jogával (pénz-visszafizetés), amennyiben a termék nem felel meg a terméklapon leírtaknak, vagy nem elégedett a vásárolt termékkel. Ilyen esetben a terméket eredeti állapotában, sértettlenül, hiánytalanul, lehetőség szerint a saját csomagolásában, papírjaival együtt szükséges visszaküldeni és a vételár a beérkezés és átvizsgálás után visszatérítésre kerül a Vásárló részére.

Amennyiben a Vásárló elállási jogával élni kíván, úgy köteles elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát elküldeni (postai levél vagy email) a jelen ÁSZF 2. pontjában feltüntetett elérhetőségekre. A nyilatkozat tételhez felhasználható a letölthető elállási nyilatkozat minta, de nem kötelező annak használata, megteheti email-ben.

Vásárlói elállás esetén a Vásárlónak haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlését követően 15 napon belül vissza kell juttatnia a terméket az Üzemeltető címére: Janzsó Lajos ev., 5600 Békéscsaba, Kazinczy u. 4. B14. A termék visszaküldésének költsége Vásárlót terheli.

A jogszabályi előírások értelmében letölthető szoftvertermékre, licencre a termék jellegéből adódóan (anyagtalan, digitális letölthető termék) nem vonatkozik elállási jog, ezért kérjük fordítson különös figyelmet a vásárolni kívánt szoftvertermék verziójának kiválasztására.


 

email.png

KAPCSOLAT

Webes ügyfélszolgálat

FB Messenger

Facebook profil

foxmobil office

5600 Békéscsaba, Kazinczy u. 4.
email.png

KAPCSOLAT

Webes ügyfélszolgálat
FB Messenger
Facebook profil

foxmobil office
5600 Békéscsaba,
Kazinczy u. 4.

ssl.png

© 2018-2022 foxmobil | Copyright

simplepay_bankcard_logos_left_482x40.png
simplepay_bankcard_logos_left_482x40.png